Film projektet - Et langt liv med Rødding Friskole

Filmen med Else kan købes på skolens kontor for 50 kr.

”Et langt liv med Rødding Friskole, - fortalt af Else Krogsgaard” er titlen på et filmprojekt iværksat af Støtteforeningen for Rødding Friskole henover sommeren 2015.

Else Krogsgaard kom i 1954 til Rødding Friskole som lærer sammen med sin mand, Poul Krogsgaard. Sidstnævnte var blevet ansat som skoleleder ved friskolen. Dengang havde skolelederen også privatbolig på friskolen med alt, hvad det indebar af praktiske opgaver, der fulgte med skoledriften. Hun fortsatte med at være lærer ved friskolen til midt 1980’erne; også efter at hendes mand var fratrådt som skoleleder.

Hun er og har altid været kendt som et venligt, imødekommende menneske, der om nogen kunne gøre en fortælling levende og værd at lytte til.

Idéen med filmoptagelsen er at lade den nu 90 årige Else Krogsgaard fortælle om tiden, hvor de havde privatbolig på friskolen, om et muntert og virksomt liv som lærer fra 1950’erne til 1980’erne på friskolen og at forevige denne tid for eftertiden.

Optagelserne er blevet til i nært samarbejde mellem Else Krogsgaard, fotograf Brian Amtoft, Altien.dk, tidligere skoleleder Eline Juhl og Støtteforeningens bestyrelse. Økonomien i optagelserne er en sammensætning af en stor frivillig indsats, Støtteforeningens egne midler og velvillige sponsorater fra Spar Vest Fonden, N.F.S. Grundtvig Fonden, Den Jyske Sparekasse og Sparekassen Balling.

 

 

Den 7. oktober 2015

Støtteforeningen for Rødding Friskole

Trailer til Et langt liv med Rødding Friskole

Skolens historie er vigtigt

Støtteforeningen prøver at bevare skolnes historie og vil gerne sikre at skolens hverdag og de små historeier bevares for eftertiden. Skolen må ikke gemme billeder og dokumenter på grund af dataregisteringsloven. Men vi må som forældre gerne gemme billeder og beskrivelser om og af vore børn, og dermed være med til at sikre historien om vores skole gemmes.